Ditjes, datjes en weetjes

Primeur bij Kiekeboe

Nathan Jacob Dillen, heeft een concert gegeven met zijn nieuwe aanwinst, een antiek orgel dat bijna 80 jaar oud is, maar door een vrijwilliger bij Kiekeboe werd aangepast om automatisch te kunnen spelen via een computer. Nathan liep al lange tijd met het idee, maar bleek voor hem best een complex geheel om te realiseren. Nemo kende Nathan en bracht hem in contact met Lucien Westgeest, vrijwilliger bij Kiekeboe, Lucien wist wel raad met het idee van Nathan en bouwde het het oude orgeltje om tot een mix van oude techniek en digitale techniek. Kiekeboe kreeg hierbij de primeur en Nathan gaf zijn aller eerste concert met zijn orgel die hij “The Goose Machine” noemt bij Kiekeboe kringloop.

https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/straatmuzikant-nathan-op-pad-met-een-muziekrobot-die-ontstond-bij-kringloop-kiekeboe-in-goor~a12598bb/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *